Yin jóga

A többnyire „yangos” aktív életforma, amiben a legtöbben élünk, éhezi a befelé fordulást, a passzivitást, ellazulást. Amikor minden erőfeszítést el tudunk engedni, át tudjuk adni az irányítást, ellazulhatunk és a belső csendben képesek vagyunk meghallani azt is, amit a hétköznapok zaja elfed.

A yin jóga irányzata hazánkban mostanában tesz szert nagyobb ismertségre. A jóga modern nyugati nagy tanítói közül Paul Grilley, nevéhez fűződik a yin rendszer kialakítása, aki az indiai jógahagyomány szemléletéhez hozzáadta a taoista gyógyászat meridián rendszerét. A yin jógával a meridiánokra hatunk, így visszaállítható az optimális áramlás, és egyensúly, alapjául a hatha jóga és a taoista filozófia, illetve gyógyítás szolgál. Egy-szerű, nagyon hatékony, öngyógyító eszköz.

Az inakat, ínszalagokat, mély kötőszöveti rendszert, ízületeket érjük el. Az izmokat, és szerveket körbeölelő izompólyák, a fasciák megnyújtását célozza meg, a hosszan kitartott pózokkal.  A fasciákban futnak a meridiánok, melyek  teljesen behálózzák az emberi testet, és feladatuk a szervek és sejtek energiával történő ellátása, a belső egyensúly fenntartása. A meridiánban elakadó energia a hozzá tartozó szervben, valamint az egész test energiaháztartásában okozhat problémát.

A  yin jógában a nyújtás erőteljesen méregtelenít, ellazít és  feloldja az energetikai blokkokat harmonizálja az energiatestet. A gravitációt engedjük hatni a gyakorlatok alatt, miután felvettük a pózt, igyekszünk mozdulatlanul benne maradni. Az így töltött idő alatt mély rétegekből oldódik ki a feszültség, ezáltal hatékonyan tudjuk a testünkben, az inakban, ízületekben elraktározott méreganyagokat arra ösztönözni, hogy feloldódjanak, és távozzanak.

A yin jóga órák szépsége, értéke és mélysége abban áll, hogy az aktív, cselekvő yang energiát ami általában mindannyiunk életét jellemzi át lehet váltani 90 perc tömény passzivitásra. Testileg-lelkileg-tudatilag megadjuk magunkat, és olyan rétegeket érhetünk el egy óra alatt, amihez képtelenség eljutni a folyamatos rohanás, aktív életforma mellett.  Lecsendesít, ellazít, feltölt, és gyógyít.

A hosszan kitartott pózok alatt a nyújtás feloldja az energetikai blokkokat harmonizálja az energiatestet, tudatos légzéssel kombinálva, felismeréseket, mély érzelmi felszabadulást is hozhat magával.

A yin jóga korra, nemre, fizikai erőnlétre való tekintet nélkül mindenki számára ajánlható.

Hatása:

  • fizikai, lelki és mentális ellazulás,
  • rugalmasabb, mozgékonyabb ízületek,
  • energetikai blokkok oldódása
  • lecsendesedett elme,
  • mélyebb, tudatosabb légzés,
  • öröm felszabadulása,
  • mély, belső nyugalomba érkezés

Rendszeres óráimhoz bejelentkezés után folyamatosan kapcsolódhatsz.

hanna.hearth@gmail.com

Időpontok:

Péntek: 8:00-9:30     Péntek: 18:00-19:30

Namaste.