Vízöntő Sadhana 2017. 06. 21.

Vízöntő Sadhana 2017. 06. 21.

Mi a sadhana? Ez egy elköteleződött ima. A sadhana saját magad gazdagítása. Ezt nem azért végezzük, hogy valakivel jót tegyünk, vagy valamit megszerezzünk általa. A sadhana egy személyes folyamat, amiben a legjobbat hozod ki magadból.- Yogi Bhajan

A sadhana /szádana/ napi spirituális gyakorlat. Minden spirituális törekvés alapja. A sadhana a személyes spirituális erőfesztítésed.

Mielőtt elkezded a napod, hangolódj a belső csendből a legmagasabb tudatosságodra, és készítsd fel az idegrendszeredet a napi kihívásokra.

Közösségi Vízöntő Sadhana

Yogi Bhajan a kezdetektől fogva sokat beszélt arról a hatalmas átalakulásról és az emberiség egészét érintő szellemi érési folyamatról, mely a Vízöntő Korszak kezdetével esik egybe. Mindaz, amit számunkra ő tanított azt szolgálja, hogy a 2012 körüli átalakulásokra felkészítsen bennünket. Ezután mi is láthatjuk majd azt, amit ő előre látott. Ehhez megerősödött intuícióra, belső, testi és lelki erőre, kitartásra és ön-tudatosságra lesz szükségünk, és arra, hogy a globális átalakulások, a könyörtelen versenyharcok, az információ túlterheltség, illetve a környezeti és ökológiai kihívások közepette Önvalónkat, identitásunkat megerősítő, mélyebb spiritualitással telve legyünk képesek élni.

A Vízöntő Sadhanát 1992-ben osztotta meg velünk, hogy az segítsen minket át ezen az átalakulási időszakon és hogy annak gyakorlásával felkészíthessük lelkünket arra, hogy a 2012 utáni új környezetben is a legjobbat hozhassuk ki magunkból. Amit Yogi Bhajan látott, az nem a „világ-vége” volt, hanem annak a világnak a vége, amit ebben a formában ismerni vélünk. Amit a sadhana gyakorlása nyújthat mindannyiunknak az a tudatosság, a félelemmentesség, az együttérzés, kedvesség és az egymás iránti szolgálatkészség szelleme. A Vízöntő Sadhana az, ami megtanít boldogulni bármilyen változásokkal teli is legyen a világ körülöttünk. Ez a meditáció sor olyan kontemplációs gyakorlatokból áll, mely az elme feletti uralmunkat segíti, és ami felkészít erre az Új Korra.

Yogi Bhajan azt kérte tőlünk, hogy ezt a mantra sort gyakoroljuk 2012-ig és tovább is, mert ez a mantrasor hatásában a három gúnát, a csakrákat és az elmét az Új Időszak változásaihoz harmonizálja.

forrás: Gurucharan Singh Khalsa, /KRI Publications/ fordította: Aradhana Kaur

Yogi Bhajan tanítása szerint, a legjobb időpont a napi gyakorlásra az “amrit vela”, azaz a nepkelte előtti időszak. Ilyenkor a világ még nyugodt, csendes, az energiák nincsenek felkavarva és nagyon könnyen jutunk meditatív állapotba. Egy teljes sadhana ideje 2,5 óra, a nap egy tizede. Ilyen módon kezdve a napot az egész napunk, tele lesz energiával, a gondolkodásunk tiszta, az egész lényünk nyitott lesz.

Yogi Bhajan szerint a gyakorlások közül a legfontosabb a közösségi sadhana. Ilyenkor a résztvevők energiái megsokszorozódnak, és átélhető a valódi Egy-esülés. Ha csak egy valaki pozitív gondolatokkal és meditatív elmével van jelen, az mindenkire hatással van. Ha csak egy ember él át felemelő élményeket, mindenki részesül az áldásból.

A hajnali gyakorlás 3 részből áll:

  • Japji recitálás – gurmukhi nyelvű szent szöveg (30′)
    Kriya – gyakorlatsor (60′)
    Mantrameditáció – 7 vízöntő mantra (62′)

Miben különbözik a közösségi sadhana egy kundalini jóga órától?

  • A közösségi sadhanát hajnalban tartjuk. Az ajánlott kezdés hajnali 4 óra, de a városi életmódunkhoz igazodva reggel 6-kor kezdjük.
  • Egy jógaóra általában 1,5 vagy 2 órás. A sadhana 2,5-3 óra.
  • Harmadik eltérés, hogy  egy gurmukhi nyelvű szent szöveg a Japji felolvasásával kezdünk.
  • Közösségi sadhanán kriya és relaxáció után a vízöntő mantrákkal végzünk egy 62 perces mantrameditációt.

Japjit és mantraszövegeket biztosítunk.

Érkezés: 5:50-ig !

Ruházat: lehetőleg fehér, vagy világos könnyű ruha, fejre sál, vagy vékony sapka

Hozzájárulás: adományos (amennyit az eseményre jó szívvel  felajánlasz)

Ha nagyon fáradt vagy és nem bírod a csoporttal együtt végezni a gyakorlást, nyugodtan lefekhetsz és pihenhetsz. A jelenléteddel így is részesülsz a csoport energiáiból.

Közösségi Vízöntő Sadhana minden hónap első szombatján 6:00-9:00

Helyszín: Lélekműhely108 (pontos címet a jelentkezőknek küldök)

Szeretettel várlak,

Hanna

Kérlek, hogy jelezd, ha jönnél!

hanna.hearth@gmail.com