Tanítások, praktikák

  •  Gyakran találkozol majd azzal a kifejezéssel, hogy – kriya –

A kriya egy több gyakorlatból álló gyakorlatsor, melyet Yogi Bhajan adott át tanítványainak. Sok ezer kriya található a kundalini jógában, s mindnek meghatározott irányultsága van. Legtöbbjük az idegrendszer, a hormonrendszert erősíti, tisztít, méregtelenít, rugalmassághoz segíti a testet-lelket, tágítja a tudatosságot és a szív terébe emel.

  •  Cselekedj! Ne reagálj! Abban van az erőd! A reagálással erőt veszítünk. Ha csak szemléled a történetet és nem reagálsz, extra energiához jutsz.
    Az alábbi kriya gyakorlása segíti megerősíteni ezt a képességünket.

https://www.3ho.org/files/documents/kriya_to_build_yourself_to_act_not_reac.pdf

  • Hogy sose mondhasd, hogy “képtelen vagyok”

Sokszor zárunk el magunktól lehetőségeket, melyek továbbvisznek a fejlődés útján azzal, hogy azt gondoljuk, hogy nem vagyunk képesek valamire. A kundalini jógában olyan meditációk is találhatóak, melyek törlik ezt a hozzáállást. Az alábbi meditációt ajánlom.

https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/5-sutras-aquarian-age/kundalini-kriya-get-rid-your-couldnt

  • A kundalini jóga szerves részét képezik a mantrák. A szent szövegek gurmukhi nyelven íródtak. A számos megzenésített mantra közül álljon most itt egy szépséges ima Mirabai Ceiba előadásában. Ez a Lélek imája, melyet zengetve valóra válnak az álmok, anélkül, hogy erőfeszítéseket tennénk. “Csak imádkozz!”

https://www.youtube.com/watch?v=GrzZjK1ztYk&list=RDLbQ4zHxhoSI&index=6

Az ima nem kérés. A lélek vágyik rá. Jobb ha az imában szív van szavak helyett, mint szavak a  szív helyett. – Ghandi

  • Ek Ong Kar – ੴ

Minden a Forrásból szakad ki. A Forrás Egy. Mindennek a Teremtője Egy. A Forrás millió és millió módon és formában nyilvánul meg. Bennem benned, a kutyádban, egy virágban.

Ek Ong Kar Sat Nam, Siri Wahe Guru – Egy a Teremtő, és én a teremtés Igazsága vagyok. Áldás!

  • A kundalini jóga az idegrendszerre és hormonrendszerre hat és erőteljesen tisztítja a tudatalattit. Előhoz a “sötét zugokból” mindent, ami rejtve van. A szívcsakrát  tisztítja, így ami érzelmi elakadás van a szívben, azt előhozza. Az a tapasztalat sokaknál, hogy felhoz olyan energiákat, melyeket nem látunk, vagy nem akarunk látni. Minden emelkedést és nyugalmat előbb mélyrepülés és káosz előz meg. Általában ez elől menekülünk. A kriyák, és meditációk  a bennünk mélyen eltemetett félelmek oldását célozzák meg.

És mi ez a félelem?  A sejtjeinkben elraktározott hiányt , az egyetemes hiányt, az elszakítottság általi félelmeket, a teljességtől való elkülönülés fájdalma.  Minden türelmetlenség, harag, agresszió alatt a mélyben ez a fájdalom és félelem húzódik meg. Ahogy előbukkan az eldugott érzelem, a körülöttünk élőkön “csattan az ostor”.

Egy  intenzív gyakorlás után az az optimális, ha magunkban tudunk lenni és megengedjük, hogy ami feljött, azzal szembenézzünk, elfogadjuk, és az elfogadás által transzformáljuk.

A hasonló tapasztalások miatt mondjuk, hogy a kundalini jóga nagyon gyors út  a kitágult tudat-osság felé és a teljes-ség felé. A teljességben pedig benne foglaltatik a csend nyugalom, és a “zaj”, nyugtalanság is, hiszen itt a Földön polaritás van. Az egész életünk egy óriási tapasztalás.