A kundalini jógáról

Yogi Bhajan tanításait követve

A kundalini jóga egyszerű jóga technikákból áll, amelyeket életkortól vagy fizikai adottságoktól függetlenül, bárki végezhet. Ám sokkal több mint csak fizikai gyakorlatok rendszere. A kundalini jóga a leggyorsabb út a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére. Teljességének, kiegyensúlyozottságának, dinamizmusának köszönhetően nagyon hatékonyan működik.

Nem a testtartások tökéletesítése, hanem a belső tartás megerősítése a cél! Hogy eljuss oda, hogy van egy stabil középpontod, amihez kapcsolódni tudsz bármilyen külső zavargás során is.

A kundalini jógától nem fogsz a föld fölött lebegni, tornásszá sem változol. „Mindössze” megfelelő testi-lelki-szellemi rugalmasságot szerzel a mindennapokhoz, és felszámolod az életutadat eltorlaszoló gátakat. Ahol elakadtál, ott megindulsz, felismered, hogy az életet lehet öntudatlanul, vagy tudatosan is élni és Te a tudatosságot választod. Új energiaforrásokat nyitsz meg magadban, és hozzáférsz kreatív erődhöz.
A kundalini jóga önbizalomhoz, nyugalomhoz, harmóniához és belső méltósághoz segít hozzá.

A semleges elme megerősödését segíti, mellyel NEM REAGÁLSZ, hanem csak megfigyelsz és a legjobb döntéseket tudod hozni egy-egy helyzetben.

Hatékonyan erősíti meg a csakrákat és az aurát. Ha erős az aurád, elkerülnek a betegségek, és olyan kisugárzásod van, mely segítségével szavak nélkül gyógyítod a környezeted, hogy csupán azzal, hogy JELEN VAGY .

Ősi, titkos tudáson alapuló tudomány és művészet, melyet a 60-as évek végén Yogi Bhajan hozott át Indiából a Nyugati féltekére.

Tapasztalati út, mely a minden emberben jelen lévő teremtő energiát mozgatja meg. Felébreszti a tudatosság energiáját, a Lélek fényét, a kundalinit.
A jógák királynőjének is mondják, egyesíti a hatha, laja, rádzsa jógákat, és semmi máshoz nem hasonlítható.
Gyakorlása alapvetően a tudatalatti kitisztítását, a hormon – és idegrendszer megerősödését segíti. Lehetővé teszi, hogy képessé váljunk tudatosan irányítani önmagunkat, az életünket és ne a tudatalatti gondolataink és  érzelmeink  irányítsanak.  Lehetővé teszi, hogy életünkben egyre inkább az elfogadás, a szeretet ésegyüttérzés legyen a jellemző hozzáállás.

hqdefault

Alapelve az Ek Ong Kar – Mindennek a Teremtője Egy – ੴ

 A kundalini jóga eszköztárában megtalálható:
  • a pranayama (légzésszabályozás)
  • az ászanák (testhelyzetek)
  • a bandhák (testzárak)
  • a meditáció
  • a mantrák

Tudatos kombinációjuk erőteljes hatással van testre, lélekre és az elmére. Szépsége abban rejlik, hogy lehetőséget ad kilépni a megszokásból, kilépni a komfortzónából, gyakorlása kitágítja a határainkat, és valódi változásokat hoz.

A kundalini jógában a legfontosabb dolog a személyes tapasztalás , mely egyenesen a szívedig hatol. Egyetlen szó sem helyettesítheti a tapasztalásodat.  – Yogi Bhajan

A kundalini jóga ereje a gyakorlatok , mantrák és meditációk folyamatos gyakorlásában van. Olyan élethez segít hozzá, amelyben több öröm, bőség és szeretet van jelen.

A kundalini jóga a „hétköznapi” embereknek való, olyan embereknek akiknek a mindennapok kihívásaival és stresszhelyzeteivel kell szembenézniük, családot tartanak fenn, vállalkozást vezetnek.
Mindenkinek való, aki meg szeretni erősíteni azon képességét, amivel a mai kor kihívásaival szemben megállja a helyét és örömteli, felszabadult egészséges életet kíván élni.

Bőséges információt angol nyelven itt találsz: http://www.3ho.org/

Közösségi honlapunkon is  olvashatsz a kundalini jógáról:

http://kundalinijogakozosseg.wordpress.com/a-kundalini-jogarol/

Rendszeres óráimhoz bejelentkezés után folyamatosan kapcsolódhatsz.

Kedd: 18:30-20:30

Szerda:  9:30-11:30  és  18:30-20:30

Csütörtök: 18:30-20:30

Bejelentkezés: hanna.hearth@gmail.com

Sat Nam!