Én egy másik Te vagyok  -  kundalini jóga sorozat  2019. 10.01-10.31.

Én egy másik Te vagyok – kundalini jóga sorozat 2019. 10.01-10.31.

„…..valahányszor találkozol valakivel, legyen könnyű számodra meglátni benne önmagadat. Legyen könnyű felismerni, hogy amit benne nagyra becsülsz, az neked is részed. És legyen könnyű felismerni, hogy amit benne elítélsz, azt magadban is elítéled.”-A csodák tanítása

Bizonyára sokszor hallottál már arról, hogy mindenki tükör, melybe belenézve felismerheted magad.
Cél, hogy tudatosan, elfogadással és belső békével állj hozzá kapcsolataidban a Másikhoz, az adott helyzethez, legyen az örömteli, vagy konfliktussal terhelt.
Ahhoz, hogy ez meg tudjon történni, először magadat kell elfogadnod és megszeretned. Amikor megbocsátasz magadnak, elfogadod és integrálod magadban a fényt és az árnyékot, akkor vagy képes a másik elfogadására is.

A vízöntő korba való átmenetben a személyes felelősségvállalást tanuljuk: szembenézni a feladatokkal, kihívásokkal és felelősséget vállalni a gondolatainkért, szavainkért, tetteinkért, döntéseinkért, a saját sorsunkért, a környezetünkért.

Yogi Bhajan 5 szútrát – jógikus alapelvet- hagyott hátra, melyek a vízöntő korba való átmenetben nyújtanak segítséget.
Az első szútra így hangzik: Ismerd fel magad a másik emberben.

A tanulási folyamat során lázadsz, dühös vagy, menekülsz, ellenállsz a változásnak, a jól ismertben próbálod tartani magad. Komfortos lehet így a szeretetlenség, a konfliktusok, a berögzült, káros szokások, önszabotázs.
A kapcsolatainkban triggereljük egymás sérült részeit, amit aztán kivetítünk és a másikat okoljuk a kialakult helyzetért. Azonosulás történik így az elme által gyártott érzelmi drámákkal és a kibillent állapot további drámát szül.

Egy ördögi körben keringsz mindaddig, míg azt nem érzed, hogy kész vagy szembenézni a tudatalattiba elnyomott tartalmakkal, a szorongó belső gyermekeddel, és kész vagy felelősséget vállalni mindenért, amit kiküldesz a környezetedbe.

A kundalini nem más, mint a Lélek fénye, melyet aktiválunk minden egyes gyakorlás során. A kundalini jóga az egyik legerőteljesebb eszköz ahhoz, hogy az „Én-ből a Mi-be” érkezzünk és felismerjük, hogy mindannyian egy nagy Egész része vagyunk és ugyanaz a Fény ragyog mindenkiben.

Várlak, ha kész vagy tükörbe nézni, megbocsátani, és elfogadni.

Kezdés:
2019. 10. 01. kedd 18:30- 20:30

Időpontok:
kedd: 18:30-20:30
szerda: 9:30 – 11:30 és 18:30-20:30
csütörtök: 18:30- 20:30

A gyakorlásokat vezeti:
Hanna Sukhmani Kaur – kundalini és yin jóga instruktor

Bejelentkezés:
hanna.hearth@gmail.com

Sat Nam,
Hanna