Egységben lenni a Lelkeddel

Egységben lenni a Lelkeddel

Térj vissza a Lelkedhez, Találj vissza a szívedhez! Ki vagy igazán? Emlékezz!

A jóga Egységet jelent. Egységben lenni a Lelkeddel és azzal, aki a Lelkedet megteremtette. Ez a jóga. –Yogi Bhajan

Végzet és Sors, Karma és Dharma együtt léteznek. Minden pillanatban dönthetünk arról, hogy a végzetünknek, vagy a Sorsunk rendeltetésének megfelelően cselekszünk-e.

A végzetünkben karmát termetünk, a Sors alapján történő cselekvéssel egy áramlásba kerülünk az Univerzummal,  a szellemünkkel és alapvető természetünkkel.

EGY-ségben lenni a LelkeddelA Lelkünk választja a megszületés lehetőségét. A végtelen lelkünk az Egyetemes Lélekkel összhangban úgy dönt, hogy inkarnálódik, megválasztva a helyet, az időt és a szülőket. Amikor inkarnálódunk, finomtestbe zárt lélekként érkezünk a Földre, fizikai formát öltünk. A Lelkünk az Igaz Önvalónk.  /SAT  NAM/ .

A kifejlődött és a még rejtett egyedi képességeinket  a finomtest  hordozza. Ha a finomtest sok korlátozó mintát tartalmaz, a Lelkünk nem képes fényesen sugározni, és  Önvalónkat irányítani.

Cél tehát a finomtest megtisztításával a Lélek felszabadítása. Ezt a munkát hivatott segíteni a kundalini jóga hatékony eszköztára, a kriyák ( gyakorlatsorok), a pránayama (légzésszabályozás), a mantrák és a meditáció.

A Lélektest a  10 test közül az első – Guru Nanak a mestere

Ez a test kapcsol össze a végtelenségeddel. Ha a Lélektested erős, a fejed helyett a szívedből élsz, és kreativitásod Egy-szerűen, tisztán áramlik. Ha gyenge a Lélektested, akkor  a szíved helyett a fejedből élsz, és megrekedve érezheted magad, mert nem férsz hozzá a kreatív áramláshoz, és életed céljához.

Kulcs a kiegyensúlyozáshoz: Nyisd meg a szíved, emeld fel a kundalinit és kerülj Egy-ségbe a Lelkeddel.

A kundalini a Lélek fénye, az élet ereje, veleje. Ahogy emelkedik felfelé a csakrákon sorra megnyitva azokat, egyre kitágultabb tudatosságba érkezel. Folyamatos munkával stabilizálódik a kitágult, felébredett állapot és képes vagy arra, hogy a végzet helyett a Sorsodat éld.

A hüvelykujjtól a kisujj hegyéig tartó távolságot kell beutaznod. Ha széttárt ujjaidat a hasadra helyezed úgy, hogy a kisujjad érintse a köldökpontot, a hüvelykujjad épp a szív központig ér. Ez az a misztikus ösvény, amit a tudatosságnak be kell járnia. – Yogi Bhajan

Sat Nam!