Egy-ségben lenni a Lelkeddel - kundalini jóga sorozat - 2017. 12.05-12.21.

Egy-ségben lenni a Lelkeddel – kundalini jóga sorozat – 2017. 12.05-12.21.

 “A jóga Egységet jelent. Egységben lenni a Lelkeddel…és azzal, aki a Lelkedet megteremtette. Ez a jóga.” -Yogi Bhajan

Végzet és Sors, Karma és Dharma együtt léteznek. Minden pillanatban dönthetünk arról, hogy a Végzetünknek, vagy a Sorsunk rendeltetésének megfelelően cselekszünk-e.

A Végzetünkben karmát termetünk, a Sors alapján történő cselekvéssel egy áramlásba kerülünk az Univerzummal, a szellemünkkel és alapvető természetünkkel.

A Lelkünk választja a megszületés lehetőségét. A végtelen lelkünk az Egyetemes Lélekkel összhangban úgy dönt, hogy inkarnálódik, megválasztva a helyet, az időt és a szülőket. Amikor inkarnálódunk, finomtestbe zárt lélekként érkezünk a Földre, fizikai formát öltünk. A Lelkünk az Igaz Önvalónk.  -SAT NAM- .

A kifejlődött és a még rejtett egyedi képességeinket a finomtest hordozza. Ha a finomtest sok korlátozó mintát tartalmaz, a Lelkünk nem képes fényesen sugározni, és az Önvalónkat irányítani.

Cél tehát a finomtest megtisztításával a Lélek felszabadítása. Ezt a munkát hivatott segíteni a kundalini jóga hatékony eszköztára,

-a kriyák ( gyakorlatsorok),

-a pránayama (légzésszabályozás),

-a mantrák és a meditáció.

A 10 test közül  Lélektest az első –Guru Nanak a mestere

Ez a test kapcsol össze a végtelenségeddel. Ha a Lélektested erős, a fejed helyett a szívedből élsz, és kreativitásod Egy-szerűen, tisztán áramlik. Ha gyenge a Lélektested, akkor a szíved helyett a fejedből élsz, és megrekedve érezheted magad, mert nem férsz hozzá a kreatív áramláshoz, és életed céljához.

Kulcs a kiegyensúlyozáshoz: Nyisd meg a szíved és emeld fel a kundalinit és kerülj Egy-ségbe a Lelkeddel.

A kundalini a Lélek fénye, az élet ereje, veleje. Ahogy emelkedik felfelé a csakrákon sorra megnyitva azokat, egyre kitágultabb tudatosságba érkezel. Folyamatos munkával stabilizálódik a kitágult, felébredett állapot és képes vagy arra, hogy a Végzet helyett a Sorsodat éld.

“Széttárt ujjaidat helyezed a hasadra  úgy, hogy a kisujjad érintse a köldökpontot, a hüvelykujjad pedig épp a szívközpontig érjen. A hüvelykujjadtól a kisujjad hegyéigtartó távolságot kell beutaznod. Ez az a misztikus ösvény, amit a tudatosságnak be kell járnia.” – Yogi Bhajan

Időpontok:

Kedd: 18:30-20:30

Szerda: 9:30-11:30  és   18:30-20:30

Csütörtök: 18:30-20:30

A téma minden csoportban azonos, a csoportok közt átjárás lehetséges.

Bejelentkezés szükséges, kérlek írj, ha jönnél:

hanna.hearth@gmail.com

Várlak szeretettel, Sat Nam!

Hanna